Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzésen a honvédtiszt-jelöltek

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2012. szeptember 27. 12:51

Százhuszonkilenc honvédtiszt-jelölt vonult be szeptember elején Szentendrére, az MH Altiszti Akadémia Mecséri János Kiképző Osztályához. Mindannyian a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának elsőévesei,  akik katonai szolgálatuk első lépéseként kezdték meg 14 hétig tartó alapkiképzésüket.

1595942161

A honvédtiszt-jelöltek a kiképzés első két hetében leginkább elméleti ismereteiket bővíthették, hiszen a szolgálati szabályzatról, az alaki és öltözködési előírásokról, a katasztrófavédelmi-, műszaki- és katonai tereptani ismeretekről eddig még nem igazán hallottak.

A tantermi foglalkozásokon elsajátított ismeretek hasznos és nélkülözhetetlen alapot adtak számukra. Az iskolapadban fellépő „mentális" fáradtság megszüntetéséről pedig a kiképzők gondoskodtak a rendszeres testmozgással és a kiképzési tervbe beépített testnevelési foglalkozásokkal.

A kiképzés jelenlegi, harmadik hetében az elméleti tananyag lőkiképzés-, harcászat-, híradó- és egészségügyi ismeretekkel bővül. A fizikai felkészítésben pedig a lövész akadálypálya elemeinek leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást a honvédtiszt-jelöltek számára. .

1595942161