Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kilenc emelet magasságba futottak fel

Szöveg: Bács Attila törzszászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2019. szeptember 17. 19:46

A Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – a 2001. szeptember 11-i terrortámadások közben elhunyt bajtársaikra emlékezve – idén is megrendezte a lépcsőfutó megyei bajnokságot.

A résztvevők feladata nem kevesebb volt, mint teljes védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával felfutni a kecskeméti Malom Bevásárlóközpont  -3. szintjéről a 6. emeletre. A versenyen hivatásos, önkormányzati, önkéntes, létesítményi és honvédségi tűzoltók vehettek részt.

At MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis tűzoltó szakaszának állományából Józsa József őrvezető vállalta a kihívást, aki azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megdöntse egy évvel korábbi idejét és javítson az akkori 10. helyezésén.

1596068551

A repülőbázis felújítása miatt a kecskeméti tűzoltók két helyen, Kecskeméten és Pápán is adnak szolgálatot és a határ menti feladatokban is részt vesznek; mindezek nehezítették a felkészülést a versenyre. Ennek ellenére Józsa őrvezető 2 perc 14 másodperces eredményével 5 másodpercet javított eddigi rekordján és a 33 indulóból a 9. helyezést érte el.

Címkéksport