Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kimagasló lövészsikerek a honvéd középiskolában

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. január 7. 9:16

Talán mondani sem kell, hogy a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeinek egyik legkedveltebb foglalkozása az iskolai lövészszakkör. A foglalkozásokat Kalmár Imre főhadnagy, a végzős 12.B osztály osztályfőnöke tartja, akinek speciális fegyverzettechnikus végzettsége is van.

1599197875
Az elmúlt években szorgos munkával fokozatosan sikerült megteremteni a gyakorláshoz szükséges feltételeket, az iskola műhelytermeiből kialakítottak egy egyszerű légpuskalőpályát, ahol a foglakozásokat és versenyre való felkészülést is meg tudják tartani.

„Mint minden sportban, itt is nagyon fontos a növendékek tehetsége, de még inkább fontos a kitartó gyakorlás és a technikai háttér. Nagyon sokan úgy gondolják, honvéd középiskolaként magától értetődik, hogy sikereink vannak, de ez nem igaz. Óriási munka van minden egyes eredményben, minden egyes sikeres növendékben. Nagyon sok profi civil sportszervezet, magánlövészklub van, akikkel nagyon nagy kihívás és feladat felvenni a versenyt" – mondta Kalmár Imre főhadnagy.  

1599197875

Az elmúlt évek munkája 2018 végén meghozta a várva várt sikereket: a Honvédelmi Airsoft Szituációs Nemzeti Lövészversenyen Tolnai Ferenc Marcell első helyezést ért el, a csapat összesített versenyben pedig a Kratochvil megszerezte a dobogó első és harmadik fokát is.

A KSI Postaversenyen Som Mercédesz növendék bejutott az országos döntőbe. A Hajdú-Bihar Megyei Diákolimpia döntőjében az V-VI. korcsoportban mind fiú és lány kategóriában aranyérmes lett a honvéd középiskola csapata, ugyanebben a korcsoportban a fiúknál Rózsa Sándor Bálint első helyezést ért el. A diákolimpia országos döntőjében V-VI. korcsoportban Som Mercédesz bronzérmet szerzett.

1599197876

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium