Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kimagaslóan eredményes év a honvéd középiskolában

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. június 10. 10:52

Június 15-ével befejeződik a 2017/2018-as tanév tanítási időszaka a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban. Az ezt követő hetekben a szóbeli érettségi vizsgák, valamint a 10-11. évfolyamosok szakgimnáziumi nyári gyakorlatai zajlanak majd az intézményben.

1599188606
Az iskola tanulmányi és beiskolázási eredményessége idén is felülmúlta az előző évek eredményeit. A honvéd középiskola tanév végi tanulmányi átlaga 4,15 lett, ami kiemelkedően jónak számít. Tizenegy növendék ért el kitűnő osztályzatot, 132-en pedig 4,0 feletti eredményt szereztek. Az eredmények teljesen összhangban vannak az év közbeni versenyeredményekkel és az Országos Kompetencia Mérés eredményeivel, amely során az iskola az országos átlag felett teljesített magasan és kiemelkedő eredményeket ért el a hozzáadott pedagógiai érték tekintetében. A beiskolázás során az összes felvehető férőhelyet betöltötte az iskola és az érettségire épülő civil elektronikai technikus szakképzésre is folyamatosak a jelentkezések.

1599188606

Berkecz Gábor, az intézmény igazgatója a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: „egy nagyon pörgős, nagyon sok feladattal és munkával teli tanévet hagyott maga mögött az iskola". A teljes katonai- és civil nevelőtestület, valamint a hivatali részleg óriási munkát végzett és ez meglátszik az év közbeni programok mennyiségén, valamint az elért eredményeken is. Szinte a tanév minden napjára jutott egy program, esemény, verseny.

1599188606

„Nagyon fontos, hogy olyan tanárok dolgozzanak a Kratochvilban, akik nem pusztán végrehajtandó feladatnak, hanem hivatásnak tekintik a munkájukat" – mondta Berkecz Gábor, aki a tervekről szólva hangsúlyozta: a jövőben a diákok igényének megfelelően még több a honvédelmi és civil szakkört, foglalkozást szeretnének indítani.

1599188607

„Ez a nemzedék heti szinten igényli a változatos programokat, olyan lehetőségeket, ahol saját magát tudja még jobban kibontakoztatni, saját motivációját meg- és fenntartani. Ha ezt okosan össze tudjuk kapcsolni az iskola alapértékeivel, hazaszeretettel, akkor még több fiatalt fogunk tudni megnyerni a honvédelem ügyének!" – hangsúlyozta az igazgató.

1599188607

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium