Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kínai delegáció az MH Egészségügyi Központban

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu |  2019. április 2. 9:33

A Kínai Népköztársaság Gansu tartományának kormányzóhelyettese és szakemberei látogattak az MH Egészségügyi Központba március 28-án.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/1757
1599200778
A Hu Wei alkormányzó által vezetett delegáció látogatásának célja a magyar kórházak felszereltségének, működtetésének és irányításának megismerése volt annak érdekében, hogy a tartományukban tervezett egészségügyi központ kialakítása során a Magyarországon tapasztaltakat figyelembe tudják venni.

1599200778
A delegáció tagjait az MH EK parancsnoka távollétében dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, a Honvédkórház megbízott orvosigazgatója fogadta. Prezentációjában a központ feladatait és működését ismertette. A küldöttség nagy érdeklődést mutatott az MH EK nemzetközi együttműködéseivel kapcsolatban, továbbá azon osztályok, centrumok irányába, amelyek az intézményen belül kimagasló teljesítményt nyújtanak európai szinten is. A kínai látogatók mindenekelőtt egy esetleges együttműködési megállapodásról érdeklődtek oktatás és képzések vonatkozásban, és kifejezték szándékukat, hogy várnák orvosainkat hazájukban.

1599200778
A delegáció a Honvédkórház mindennapi életébe is betekintést nyerhetett. A kórházbejárás alkalmával megtekintették a Kardiológiai Osztályt, valamint a Sürgősségi Centrumot.

Az MH Egészségügyi Központ elismertségét jelzi, hogy évente több alkalommal is érkeznek delegációk a térségből, amelyek tovább bővítik a széles nemzetközi kapcsolatokat.

1599200778