Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiválóan teljesítettek a felderítők az MH Katonai Küzdősport Bajnokságon

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy |  2019. február 26. 10:48

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái közül öten indultak a napokban megrendezett VII. Kinizsi Közelharc Kupán. Valamennyien éremmel tértek haza.

1599199256
Február 21-én, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián a katonai közelharc három versenyszámában mérhették össze tudásukat az indulók. A rendezvényen különböző kor- és súlycsoportokban indultak el a Magyar Honvédség alakulatainak katonái, illetve a honvéd sportegyesületek tagjai: az egyéni tudásuknak megfelelően kezdő, valamint haladó kategóriában.

A felderítő ezred katonái rövid felkészülést követően indultak el a bajnokságon. Kopschitz Kristóf hadnagy mindhárom kategóriában (kesztyűs viadal, kiskesztyűs viadal, földharc) nevezett, mely önmagában is igen nagy kihívás. A fiatal hadnagy minden alkalommal rendkívül gyorsan küzdötte le ellenfeleit, és végül mindhárom kategóriában első helyezést ért el. Kiemelkedő teljesítményét a világszinten elismert szakember, Shihan Furkó Kálmán nyugállományú ezredes különdíjjal is jutalmazta.

1599199256
Az ezred bajnokságon induló négy altisztje szintén eredményesen zárta a versenyt. Soltész László őrmester első helyezett lett földharcban, Dóka Szilárd őrmester és Ferencz Tamás őrmester a második helyet szerezte meg kiskesztyűs viadalban, illetve földharcban, Asztalos József törzsőrmester pedig a harmadik helyezett lett földharc versenyszámban. Az öt induló így összesen hét érmet vihetett haza: 4 aranyat, 2 ezüstöt, 1 bronzot, illetve egy különdíjat is.

A felderítőezred vezetése fontosnak tartja, hogy az alakulat katonái részt vegyenek a mostanihoz hasonló küzdősportversenyeken, hiszen ezek a megmérettetések jól kapcsolódnak a folyamatos katonai kiképzéshez, és segítenek fenntartani a jó fizikai kondíciót is.

1599199256
Fotó: a szerző felvételei