Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kollektív bölcsesség – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. március 8. 15:54

A Visegrádi Négyek (V4) és a Közép-Európai Védelmi Együttműködés (CEDC) tagországainak kiképzési főnökei háromnapos találkozót rendeztek februárban, Magyarországon. A tanácskozáson szó volt a V4-ek közös, alegységszintű harccsoportjának létrehozásáról is.

1595968240
Ausztria, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország katona képviselői a regionális szintű képzés és kiképzés aktuális szakmai kérdéseit, a képességek megosztását, a szorosabb és hatékonyabb kiképzési együttműködés jövőbeni feladatait egyeztették Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban és Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A konferencia házigazdája, Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke elmondta: a program során előbb szűkebb körben a V4-ek kiképzési csoportfőnökei, majd „közép-európai körben" a CEDC tagországainak kiképzési főnökei folytattak egyeztetéseket az aktuális témákról.

Bozó Tibor kiemelte: már folyamatban van a közös V4-es alegység létrehozása, hamarosan megkezdődnek a különböző validálási (minősítő, értékelő) gyakorlatok, közös kiképzések, amelyek eredményei jövőre már láthatók lesznek. Jelenleg bizonyos technikai részletkérdések kimunkálása van soron, a következő lépés pedig egy közös katalógus létrehozása lesz az én kezdeményezésemre – tette hozzá a tábornok.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin március 14-én, pénteken megjelenő számában!)

CímkékV4