Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konferencia a migrációról

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. február 14. 21:13

A migrációs kihívásról, mint az Európai Unió jelenkori történetének legsúlyosabb válságáról, valamint annak kockázatairól tart konferenciát a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely március 2-án, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

A Migráció: konfliktus vagy kooperáció? című szimpózium az ősidők óta létező jelenség modernkori kiváltó okaira fókuszál. A szervezők kiindulópontja szerint a napjainkban zajló lakóhely- és társadalomváltásra kényszerülők motivációi nem szűkíthetők egyetlen tényezőre. A vallási, etnikai, politikai és gazdasági okok mellett más, a befogadó társadalmak számára elfogadhatatlan indítékok is megjelentek. Utóbbiak okozzák az Európai Uniónak – így Magyarországnak is – a legnagyobb biztonsági kihívást és kockázatot.

A konferencia elsődleges célja, hogy átfogó képet adjon az említett problémák gyökeréről, a jelenlegi helyzetről, valamint a várható tendenciákról. A szimpóziumot dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes nyitja meg a Stefánia Palotában 2016. március 2-án 8 órakor.

A rendezvény nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a [email protected]címen, vagy erre a linkre kattintva lehet.