Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Könyvek a határon szolgáló katonák részére

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. szeptember 11. 11:21

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely (HVK TKH) munkatársai még a téli hónapokban vetették fel először, hogy az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék, illetve az MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék alárendeltségében, a határon szolgálatot teljesítő katonák szellemi rekreációjának biztosítása érdekében könyveket juttatnának el Hódmezővásárhelyre és Kaposvárra.

1596019556

A kezdeményezés megvalósításához a HVK TKH az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatás- és Kutatásstratégiai Főosztályában kiváló partnert talált. A Szigeti Ádám főosztályvezető közvetítésével kiküldött felhívásra több kiadó, így az Alexandra, az Athenaeum, a HVG, a Kossuth, a Libri, a Magvető, Péter Pál Kiadó és a Pro Pannonia jelentkezett. A felajánlott könyveket az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Tudományszervező Osztályának munkatársai folyamatosan válogatják és továbbítják az alakulatok felé.

1596019556

Az akció részeként a Zrínyi Kiadó korábban, augusztus elején már juttatott el saját kiadású könyveket a határon szolgáló katonák részére.