Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Könyvek a határon szolgáló katonáknak

Szöveg: Löbl Eszter |  2016. november 8. 9:27

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely kezdeményezése nyomán újabb katonai szervezet kapott  könyvadományt a napokban. 

Az Alexandra Kiadó felajánlását, a közel 800 ezer forint értékű ajándékkönyvet Szabóné Szabó Andrea alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Tudományszervező Osztály (Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely) osztályvezető-helyettese adta át Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred könyvtárában.

1596022820

Szabóné alezredes elmondta: a kutatóhely kezdeményezésének célja, hogy biztosítsák a határon szolgálatot teljesítő katonák kultúra iránti igényeit, kikapcsolódásukat, így teremtve meg az aktív pihenés és rekreáció lehetőségét számukra. A kutatóműhely kezdeményezéséhez korábban a Zrínyi Kiadó is csatlakozott saját kiadványaival.

A kutatóhely tervei szerint – hangsúlyozta az alezredes −, a logisztikai ezred könyvtárának további bővítésére is hamarosan sor kerülhet. Jelenleg 10 426 kötetet jegyez az ezred könyvtára, mely gyűjtemény mintegy 1000 kiadvánnyal bővül a közeljövőben.

Az Alexandra Kiadó köteteit Gavlik Péter ezredes, az alakulat parancsnoka vette át, akinek tervei közt szerepel, hogy az ezred könyvtárából is juttatnak ki könyveket Barcsra, Nagykanizsára és Bólyba.

1596022820

Fotó: a szerző felvételei