Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Könyvek a határt védő katonáknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 8. 10:02

Többszáz könyvet adományozott a HM Zrínyi Nonprofit Kft. a határ mentén szolgálatot teljesítő katonák részére. A több mint negyvenféle kiadványt dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetője adta át az MH Alföld Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK), illetve az MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH DIAK) számára az elmúlt héten Hódmezővásárhelyen és Kaposváron.

A könyveket Hódmezővásárhelyen Kiss Róbert ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelek parancsnoka, míg Kaposváron Gavlik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Köteléket befogadó szervezet parancsnoka vette át.

A kiadványok között megtalálhatóak voltak a Zrínyi Kiadó idén megjelent kiadványai mellett az elmúlt évek sikerkönyvei is – így többek között a 2015-ös Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon díjat nyert A Nagy Háború, 1914-1918 című, valamint a Best Print Hungary 2016 versenyen ezüstdíjjal jutalmazott Hadikrónika, 1939-1945 című könyv is.

A HM Zrínyi Nonprofit Kft. azt tervezi, hogy az idén megjelenő újabb könyvekből – például az 1956-os forradalom évfordulójára a könyvesboltokba kerülő A remény és pokol, 1956 című, dobozkönyvből – is hasonló csomagokat állít össze, s juttat el a határ mentén szolgálatot teljesítő katonáknak.

1596017753