Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terrorfenyegetést kapott több ausztriai rendőrállomás

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. augusztus 8. 11:29

Megemelték Ausztriában a biztonsági készültség szintjét, mivel augusztus 4-én, csütörtökön tizennégy rendőrállomás kapott terrorfenyegetést. A rendőrség megerősítette jelenlétét a bécsi főpályaudvarnál és a főváros közelében lévő repülőtéren is.

A hatóságokhoz csütörtök reggel hét órakor érkezett egy helytelen angolsággal megírt, merényletek elkövetésével fenyegető ímél, amely bécsi, alsó-ausztriai és stájerországi rendőrségi központok címeit tartalmazta, valamint szerepelt benne a bécsi főpályaudvar (Hauptbahnhof) és az alsó-ausztriai schwechati repülőtér neve is. A küldeményben olvasható továbbá a tervezett merényletek pontos dátuma és időpontja.

A feltételezések szerint a levél küldője egy szélsőséges iszlamista körökből származó ember, a nyomozók jelenleg a személyazonosságát próbálják megállapítani. Korábban ugyanerről a címről már több fenyegetés is érkezett, azonban a csütörtöki levélben már konkrétumok is szerepeltek – közölte az osztrák belügyi tárca.

A minisztérium bejelentése szerint haladéktalanul megtették a szükséges és célzott biztonsági intézkedéseket, megerősítették a fenyegető levélben említett épületek védelmét, átvizsgálták a schwechati repülőteret és a bécsi főpályaudvart, azonban nem ürítették ki az épületeket.

Wolfgang Sobotka belügyminiszter csütörtök délután azt közölte, hogy „aggodalomra igen, pánikra azonban nincs ok".