Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Könyvek az iskolának, lehetőség a tanulóknak

Szöveg: Snoj Péter |  2015. május 13. 19:36

A Honvédelmi Minisztérium felajánlásával terjedelmes könyvcsomaggal bővült a hátrányos helyzetű térségben működő abaújkéri Wesley János Többcélú Intézmény könyvtára. Az általános és középiskolai osztályokkal is rendelkező iskola már több éve részt vesz a KatonaSuli-programban, így a katonai alapismeretek tantárgy tanulói számára rendkívül hasznos adomány érkezett május 11-én.

1595993715

Tankönyvek, munkafüzetek, oktatótérképek, fegyverek metszetrajzai és sok más, a katonai alapismeretek elsajátítását segítő kötet lepte el a Wesley János Többcélú Intézmény azon tantermét, ahol a katonasulis diákok gyűltek össze a különleges alkalomra. A tanulást segítő kiadványok mellett számos, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által felajánlott hadtörténelmi témájú könyv is felkerülhetett a polcokra.

1595993715

„Ahhoz, hogy megértsük a mai Magyar Honvédség működését és tradícióit, olykor vissza kell tekintenünk múltunkba is. Bízom benne, hogy ezek a könyvek segíteni fognak ebben" − fogalmazott Szabó Zoltán alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály kiemelt főtisztje.

1595993715

„Azzal, hogy ezt a tantárgyat választottátok és tanuljátok, jó néhány lépéssel azok előtt jártok, akik esetleg csak az iskola elvégzése után jelentkeznének katonának. Előttetek már biztosan nyitva áll egy sikeres katonai pályafutás lehetősége" – összegezte a KatonaSuli-program fontosságát Szabó alezredes.

1595993715

Az iskola diákjai – tanáraik állítása szerint – meg is kívánják ragadni a program nyújtotta lehetőségeket, hiszen a többnyire nehéz körülmények között élő tanulók számára valódi esélyt jelent a honvédségi vagy rendészeti életpálya.

1595993715

Fotók: a szerző felvételei

CímkékKatonaSuli