Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sokan meghaltak a szíriai kormányerők támadásában Aleppóban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. május 13. 18:33

Legalább húsz ember meghalt, közöttük gyerekek, amikor a szíriai kormányerők egyik helikoptere kedden buszpályaudvarra dobott hordóbombát az ország északi részén fekvő Aleppó egyik felkelők ellenőrizte negyedében – közölte egy nem kormányzati szervezet.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) értesülése szerint húsz civil meghalt, 30 megsebesült. A holttestek többsége elszenesedett.
A buszállomás a nagyváros déli körzetében, a Dzsiszr-al-Hadzs nevű hídnál található, ahol a helybeliek a felkelők uralta területről átkelhetnek a kormányhadsereg ellenőrizte negyedekbe – mondta Rami Abdel Rahman, az emigráns szervezet igazgatója.

A lázadók által a YouTube videomegosztóra feltett felvételeken, amelyek hitelessége nem ellenőrizhető, az látható, hogy a buszmegállóban lévő járművek lángban állnak, utasterükből sűrű fekete füst gomolygott, miközben a tűzoltók megpróbálták eloltani a tüzet.
A közel-keleti ország egyik legfontosabb gazdasági központjában, Aleppóban mindennaposak a fegyveres erők és a felkelők közötti harcok.

A 2012 júliusa óta megosztott város nyugati részét a hadsereg, a keleti felét pedig a kormány megdöntéséért harcoló ellenzékiek ellenőrzik. A kormányerők rendszeresen bombázzák az észak-szíriai nagyváros felkelők uralta negyedeit, a légicsapásoknak ezrek estek áldozatául.