Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kormánymegbízotti látogatás a tartalékosoknál

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2020. július 14. 10:56

Dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság elnöke, tartalékos ezredes megtekintette a tartalékosok felkészítését Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1596082257

A Közös Akarat határvédelmi feladat ellátására készülő nyolcadik váltás tagjai – döntő többségben önkéntes tartalékosok – július 9-14. között hajtják végre felkészülésüket. A felkészülők az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságtól, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredtől, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredtől, az MH Bakony Harckiképző Központból, valamint az MH Béketámogató Kiképző Központból érkeztek, hogy megismerkedjenek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével. Egyebek mellett bővítették az őrszolgálati, járőrözési ismereteiket, valamint elsajátították a fegyverhasználat szabályait és az ellenőrző-áteresztő ponton történő gépjárműátvizsgálás alapjait. Ezeken felül felfrissítették egészségügyi ismereteiket, illetve begyakorolták az intézkedéstaktikai eljárások jogszerű mozzanatait.

Az Önkéntes Tartalékos Rendszer helyzetéről, valamint a Közös Akarat feladatról szóló tájékoztató után a kormánymegbízott a felkészítés gyakorlati részébe nyert betekintést, ahol az egyenruhások az ellenőrző-áteresztő ponton történő gépjármű átvizsgálást, valamint a sérültellátást gyakorolták.

GALÉRIA