Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a civilektől

Szöveg: Jónás Anita szakaszvezető |  2015. szeptember 22. 17:11

Ajándékot vittek a déli határon szolgálatot teljesítő katonáknak és rendőröknek az MN MH Ejtőernyős Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör tagjai.

1596000712

Otthon készített süteményeket, tartós élelmiszereket, édességeket és gyümölcsöt tartalmazó ajándékcsomagokkal, valamint több karton üdítővel és ásványvízzel köszönték meg a szolnoki hagyományőrzők a Határozott Fellépés 2015 gyakorlaton résztvevő rendőrök és katonák munkáját.

Kiss Dávid, az MN MH Ejtőernyős Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör vezetője elmondta: az ajándékok felét három autóval az egyesületüket támogató MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj déli határszakaszon dolgozó katonáinak, a másik felét pedig a Pécs környékén szolgálatot teljesítő rendőröknek juttatták el. Így kívánták kifejezni hálájukat és nagyrabecsülésüket a híradásokból is ismert áldozatos munkájukért.

1596000712

A hagyományőrzők ajándékától függetlenül, a könnyű vegyes zászlóalj katonái egyébként szűkebb környezetükben is úgy érzik, hogy a civil lakosság körében egyre nagyobb elismerést vált ki részvételük a határ védelmében. Tapasztalataikat a következő két, korábban elképzelhetetlen történettel is alátámasztották: Egyikük telefonja annyira „összezavarodott", hogy kénytelen volt a mobil szolgáltatójától segítséget kérni. Miután pedig az operátor elmagyarázta, hogy ebben az esetben mit kell tennie, a beszélgetése végén megköszönte, hogy a katonák ilyen keményen helytállnak a határon.

Egy másik kollégájukat pedig egy postáskisasszony hozta zavarba. Egy csekket akart ugyanis befizetni, a hölgy viszont nem engedte, hogy beálljon a sorba. Kiszólt a pult mögül: „Legyenek szívesek előre engedni a katonát!"

1596000712

Fotó Galambos Sándor