Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet az együttműködésért

Szöveg: Révész Renáta százados |  2017. október 19. 11:47

Az MH Ludovika Zászlóalj két honvéd tisztjelöltje kapott elismerést a Kőbányai Rendvédelmi Napokon nyújtott tevékenységéért a közelmúltban. Az alakulat és a kerület civil szervezetei között az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki, ennek része, hogy évről évre a Ludovikások is részt vesznek a rendezvényen.

1596040226

A jubileumi, X. Kőbányai Rendvédelmi Napokon – amelyen számos rendvédelmi szerv képviseltette magát – idén is nagy népszerűségnek örvendett a katonai bemutató. Ezt a teljesítményt ismerte el a X. kerület polgármestere azon a rendezvényen, ahol az együttműködő rendvédelmi szervezetek, és cégek képviselői vehettek át elismerést a közös munkáért.

1596040227
Az MH Ludovika Zászlóalj állományából Szőlősi Patrik és Rocskár Zoltán honvéd tisztjelöltek kaptak elismerést. Utóbbi október 17-én, kedden személyesen is részt vett azon a rendvédelmi ülésen, amelyen Kovács Róbert polgármester, illetve a Tóth Béla  nyugállományú rendőr ezredes – a Rendvédelmi Napok fő szervezője – is megköszönte az együttműködők munkáját, amellyel hozzájárultak az évről évre növekvő népszerűségnek örvendő rendezvény lebonyolításához.

A honvéd tisztjelöltek évek óta rendszeresen – gyakorlatilag az MH Ludovika Zászlóalj megalakulása óta – tartanak egyenruhás bemutatót a Kőbányai Rendvédelmi Napokon. Szinte már hagyománnyá vált, hogy a megnyitó ünnepséget követően a tisztjelöltek bepillantást engednek a katonai testnevelés – vagy éppen a katonai közelharc – mozzanataiba.

Ám az együttműködés nem csak a rendezvényeken, hanem a hétköznapokban is kiemelkedő a Zrínyi Miklós Laktanyának és az Egyetemi Campusnak otthont adó kerülettel, Kőbányával, illetve az itt működő civil és rendvédelmi szervezetekkel.

Éppen ezt az együttműködést kívánta honorálni az önkormányzat, azzal, hogy rendőröket, katonákat, a büntetésvégrehajtásban dolgozó egyenruhásokat, civil együttműködők képviselőit megjutalmazták a kihelyezett rendvédelmi ülésen.

1596040227