Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közelharcos nap Székesfehérváron

Szöveg: Mátyás Andrea |  2014. december 8. 16:19

December 4-én rendezte meg a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE közelharc-kézitusa szakosztálya a XII. Szondi Közelharc-Kézitusa Kupát. A versenyt a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred tornatermében, a Tombor István Sportcsarnokban tartották.

1595984129

A hagyományosnak mondható rendezvényre idén is sokan látogattak el, hogy összemérjék erejüket. Az ország szinte minden tájáról érkeztek katonák és egyéb társ fegyveres szervek és intézmények dolgozói, tanulói. Összesen tizenhárom szervezet harminckilenc versenyzője adta le nevezését.

1595984129

Versenyezni öt számban lehetett, amelyek a páros bemutató, judoszabályok szerinti földharc, szabad stílusú földharc, alap- és emelt szintű szabad pusztakezes küzdelem voltak.

Helyenként kőkemény, de mégis biztonságos és magas színvonalú küzdelmeknek lehettek tanúi a résztvevők. A rendezvény nem titkolt célja, hogy minél szélesebb lehetőséget biztosítson mindenkinek a versenyzésre, akit érdekel a pusztakezes és fegyveres közelharc. Fontos továbbá, hogy aki eljön, jó hangulatú és díjakkal bőségesen ellátott eseményen szerepeljen. A szervezők ügyeltek rá most is, hogy senki ne távozhasson üres kézzel: minden versenyző egy pólóval lett gazdagabb, illetve minden díjazott érmet és kupát is kapott. Volt, aki két kézben alig bírta el a díjakat.

1595984130

A legtöbb versenyzőt indító katonai szervezet az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis lett Lázár Tibor százados vezetésével. Különdíjat kapott az MH Ludovika Zászlóalj és a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred is. A HOSOSZ különdíját Nagy Vanessa honvéd tisztjelölt vehette át, a Honvéd Szondi György SE különdíját Fehérvári Gábor hódmezővásárhelyi versenyző kapta, míg a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnokának különdíja Szabó Szilvia századoshoz került.

1595984130


Fotók: a szerző felvételei