Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közgyűlést tartott az ejtőernyősök bajtársi szövetsége

Szöveg: Szabó Béla |  2015. február 21. 16:00

Február 21-én, szombaton tartotta éves közgyűlését a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ). A tanácskozáson az elhunyt bajtársakra való megemlékezés után dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja, a MEBSZ elnöke értékelte a szövetség elmúlt évi munkáját, és szólt 2015 feladatairól.

1595988088

Mint az a beszámolójából kitűnt, szolid költségvetésük ellenére (mintegy 1,5 millió forint) kitűzött céljaikat maradéktalanul meg tudták valósítani a múlt évben. Az önkormányzati, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a honvédelmi minisztériumi, a tagdíjbevétel, valamint a pályázat útján elnyert támogatások túlnyomó többségét az ejtőernyős hagyományok ápolására, honvédelmi nevelőmunkára, és toborzási célokra fordították. A szövetség tisztségviselői munkájukért nem kapnak javadalmazást.

Miután a MEBSZ tagja az Európai Ejtőernyős Szövetségnek (UEP), rendszeresen részt vesznek annak munkájában, rendezvényein is.

Az elmúlt évi nagyobb rendezvényeik közül kiemelkedik az Ejtőernyős Honvédelmi Öttusaverseny, a MATASZ – MEBSZ kupa nemzetközi ejtőernyős verseny, és az országos ejtőernyős találkozó.

1595988088

A későbbiekben a MEBSZ tagszervezetei (Budapest, Szolnok, Pécs, Kiskunfélegyháza, Pápa, Székesfehérvár valamint a Rendvédelem), továbbá az „Ejtőernyős Bajtársainkért Alapítvány" vezetői számoltak be elmúlt évi munkájukról.

Ami pedig 2015-öt illeti: a minden évben visszatérő rendezvények közül érdemes kiemelni a XXI. veterán ejtőernyős találkozót és versenyt (Kiskunfélegyháza), valamint a III. országos ejtőernyős találkozót (Kaposújlak).

A MEBSZ tevékenységéről, terveiről az érdeklődők a szövetség honlapján – www.mebsz.hu – tájékozódhatnak.

1595988089

Fotó: a szerző felvételei