Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közösen a honvédelmi nevelésért

Szöveg: Galambos Sándor |  2012. szeptember 28. 12:09

Együttműködési megállapodást kötött a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és a hírös város önkormányzata a fiatalok honvédelmi ismereteinek bővítése, a katonai pálya népszerűsítésére. A szerződést Ugrik Csaba ezredes, a bázis parancsnokhelyettese, Leviczky Cirill igazgató és dr. Zombor Gábor polgármester írta alá szeptember 27-én.

1595942177

Az elmúlt években „csak" segítették, mostantól hivatalosan is támogatja a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskolában a katonai alapismeretek tantárgy oktatását a kecskeméti repülőbázis. Az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá a hírös város polgármesteri hivatalában.

A megállapodás Ugrik Csaba ezredes, a bázis parancsnokhelyettese, Leviczky Cirill, az iskola igazgatója és dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere látta el kézjegyével. A megállapodás szerint az iskola részéről Madariné Ádám Györgyi, az intézményegység közismereti és honvédelmi képzését felügyelő igazgatóhelyettes felelős a KatonaSuli-programban résztvevő diákok oktatásáért, a bázis részéről pedig Minkó Ottó alezredes, kiképzési főnök kíséri figyelemmel a katonai alapismereteket érettségi tantárgyként választó diákok előmenetelét. Az együttműködési szerződés aláírásánál jelen volt Juhász István nyugállományú vezérőrnagy, a Matasz alelnöke és Varga Bálint tartalékos őrnagy, a szövetség ügyvezetője.

1595942177

Az együttműködési megállapodásban az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis képviseletében Ugrik Csaba ezredes vállalta, hogy a tanév során a diákokat több alkalommal is meghívják majd a bázisra, ezen a látogatások alkalmával pedig lehetőség a nyílik a részükre megismerni a jelenleg szolgálatot teljesítő katonák napi életét, a szerződéses és a hivatásos pályára jelentkezés feltételeit. A Katonai alapismeretek tantárgy oktatásához szükséges technikai eszközöket a bázis biztosítja, szakmailag és pedagógiailag felkészült tisztjeik és altisztjeik pedig segítik a diákokat a Katonai alapismeretek tantárgyból történő érettségire felkészülni.

Fotó: A szerző felvételei