Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél segítettek a határvédelmi szolgálatot ellátó katonák

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2017. december 8. 13:50

Lassan nem múlik el nap anélkül, hogy az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék katonái ne segítenének az ország útjain bajba jutott civileknek. Néhány napja egy kigyulladt, külföldi rendszámú kamion oltását kezdték meg a katonák, legutóbb pedig egy közúti balesetnél nyújtottak segítséget.

December 7-én, a 47. számú főúton, Hódmezővásárhely közelében közlekedő honvédek egy szemközti forgalmi sávban történt baleset szemtanúi voltak. A bajt egy bekötőútról a főútra hajtó kisteherautó vezetője okozta, aki manővere során figyelmen kívül hagyott egy jobb oldalról már szabályosan érkező nyerges vontatót. A kamion sofőrjének – járműve sebességéből és rakománya súlyából adódóan – nem volt lehetősége megállni, így oldalról nekiütközött a szabálytalanul közlekedő gépjárműnek, amely felborult.

A katonák természetesen azonnal megálltak, és a kisteherautó sofőrjének segítségére siettek. Meggyőződtek róla, hogy nem szenvedett súlyos sérülést, lekísérték az útról, értesítették az illetékes hatóságokat, majd a rendőrségi helyszínelés, valamint a műszaki mentés lezárultáig forgalomszabályzó tevékenységet végeztek. Tevékenységükkel sikerült az újabb baleseteket megakadályozniuk, valamint biztosították, hogy a forgalom egy-egy sávban zavartalanul haladhasson. 

A közúti segítségnyújtásban Krivács Zsolt főtörzsőrmester és Veres Éva főtörzsőrmester vettek részt, akik a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél szolgálnak. 

1596042307

Fotó: MH AIAK