Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges katonák – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. augusztus 2. 13:33

Különleges mûveleti harcibúvár-alaptanfolyamot szervezett a Magyar Honvédség. Ilyen kiképzés hazánkban még sosem volt: a katonák felkészítése másfél hónapig tartott; zárógyakorlatuk során a Tiszán kellett számot adni tudásukról.

1595976377
Hathetes intenzív kiképzés után, júliusban sikeres vizsgán bizonyították felkészültségüket az MH 34. Bercsényi László Különleges Mûveleti Zászlóalj harci búvárai. Felkészítésük tematikáját az amerikai tanfolyamok tapasztalatai alapján, a magyar sajátosságok figyelembevételével állították össze.
– A katonákat az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Ezred, az MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítõ-zászlóalj, valamint az MH 25/88. Könnyû Vegyes Zászlóalj búvárszakemberei segítségével készítettük fel a csoportkötelékben végrehajtandó speciális harctevékenységek, illetve a hagyományos alakulatokkal megoldhatatlan harcfeladatok elvégzésére.

A csoport tagjai bebizonyították, hogy rendelkeznek az elvárt mentális és fizikai adottságokkal, készségszinten elsajátították a szükséges harcászati ismereteket, és megtanulták a beosztásukhoz szükséges technikai eszközök kezelését. Nappal és éjszaka is képesek a feladataik végrehajtására – foglalta össze a kiképzés eredményét Sándor Tamás ezredes, az MH 34. Bercsényi László Különleges Mûveleti Zászlóalj parancsnoka.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin augusztus 8-án, pénteken megjelenő számában!)