Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges műveleti katonákat köszöntöttek

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző |  2020. július 9. 16:14

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonáit köszöntötte július 9-én, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ dísztermében Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

1596082092

A különleges műveleti katonák elmúlt időszakban nyújtott áldozatkész és kiemelkedő teljesítményének elismerésére szervezett ünnepségen jelen volt Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Sándor Tamás vezérőrnagy, különleges műveleti haderőnemi szemlélő, valamint Sánta Gábor ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka is.

1596082093

Beszédében Németh Szilárd elmondta: mára beérett a Magyar Honvédség. Mint hozzátette, egy általa kezdeményezett, a honvédségről és az új koronavírus okozta veszélyhelyzet leküzdéséről szóló közvélemény-kutatás eredménye is ezt igazolja. „A kutatás alátámasztotta, hogy végre nemzeti hadserege van az országnak, amely emelkedő pályára lépett" – fogalmazott a parlamenti államtitkár. „Nem csak azért, mert példaértékű költségvetésünk van évek óta. Nem csak azért, mert kezd kibontakozni és megalapozottá válni a katonai életpálya. Nem csak azért, mert a fejlesztés, fejlődés és modernizálás középpontjában a katona áll. Nem csak azért, mert új fegyvereink vannak. Hanem mert az emberek most már tudomást vesznek a Magyar Honvédségről" – fogalmazott. Kiemelte: a magyar társadalom, az emberek jól látják a katonák eredményeit.

1596082093

Németh Szilárd aláhúzta: a különleges műveleti katonák elismertségének legjobb bizonyítéka, hogy Magyarországon, Szolnokon alakítják meg azt a Regionális Különleges Műveleti Komponens-parancsnokságot, amelynek szándéknyilatkozatát öt ország honvédelmi vezetése írta alá tavaly év végén, köztük hazánk is.

1596082094