Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központjában

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. október 25. 13:15

A lengyelországi Bydgoszczban, a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központjában (JFTC) tett látogatást október 22-én Horváth Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke.

A dandártábornok találkozott Szpisják József dandártábornokkal, a JFTC parancsnokhelyettesével, törzsfőnökével, illetve a központ modellezési és szimulációs szakértőivel.

Horváth Gábor dandártábornok meglátogatta a központ hadviselési laboratóriumát, és a megbeszélések során megvitatta tárgyalópartnereivel a JFTC és a Magyar Honvédség közötti együttműködés lehetőségeit a Kettős Stratégiai Parancsnokság koncepció alapján. A tárgyalások során megvizsgálták, miként tudná a JFTC tanácsokkal ellátni és mentorálni a Magyar Honvédséget az együttműködési képesség megerősítésében a technológia hatékonyabb alkalmazása, a források megosztása és a kölcsönös egyeztetés révén.

1596070755

A dandártábornok átfogó áttekintést kapott arról is, miként támogatta a JFTC Szövetséges Transzformációs Parancsnokság főparancsnokát a NATO hadviselés-fejlesztésének területén. Tájékoztatást kapott arról, miként járult hozzá a központ a nemzeti kiképzési integráció fejlesztéséhez és erősítéséhez. A megbeszélések a Magyar Honvédség katonai kiképzéssel kapcsolatos helyzetére és jövőbeni terveire is kitértek. „A JFTC vezetőivel és szakértőivel folytatott megbeszéléseink sokat segítettek a Magyar Honvédségen belül jövőbeni kiképzési céljaink alakításában" – összegezte a látogatást Horváth Gábor.