Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a Petőfi Sándor laktanyában

Szöveg: Orosz Adrienn |  2017. június 18. 10:55

A Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6.D osztálya látogatott el a napokban Budapestre, a Petőfi laktanyába.

1596034324

A gyerekeket Kiss Ferenc alezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott törzsfőnöke köszöntötte. Előadásában szó esett – többek között – a Magyar Honvédség történetéről, a vezetőkről, a képzési típusokról, a felszerelésről, valamint az egyenruhákról. Kiss alezredes személyes élményekkel, missziós emlékekkel és a civil életből vett példákkal tette színessé mondanivalóját.

1596034325

Ezután a dandár csapattörténeti emlékszobájában Varga Zoltán zászlós, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Hadműveleti és Kiképzési Részlegének beosztott zászlósa vezette körbe a gyerekeket, akik egyenruhákat és kiállítási tárgyakat tekinthettek meg. A múzeumtól indult séta közben szó esett a laktanya történetéről és a díszkertről is.

1596034325

Az alakulótéren a díszzászlóalj katonái alaki- és fegyverbemutatóval várták a gyerekeket, akik ezután a telephelyen kiállított gépjárművekkel is megismerkedhettek. A nap zárásaként pedig egy legénységi körletet is megnézhettek az iskolások. 

1596034325

Fotó: a szerző felvételei