Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légierő haderőnem főnöki látogatás a határnál

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2016. február 11. 16:00

A Vas, Zala, Somogy és Baranya megyében határvédelmi feladatot ellátó katonákat látogatta meg Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke február 9-én.

1596008489

Az MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék (DIAK) jelenlegi váltásának vezetése elsősorban a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, valamint a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár állományára épül. A katonák többsége már nem először vesz részt a migráció okozta válsághelyzet kezeléséhez kapcsolódó feladatokban. 

Sáfár Albert dandártábornokot Kovács Ferenc ezredes, a kötelék parancsnoka fogadta a kaposvári vezetési ponton, majd Tóth István alezredes, törzsfőnök jelentett az aktuális műveletekről. Az alezredes ismertette a DIAK feladatrendszerét, az ehhez rendelkezésre álló erőforrások, képességek összetételét, azt követően pedig bemutatta a törzs egyes részlegeinek működését.

1596008489

A harcvezető központ megtekintése után Sáfár dandártábornok a Baranya megyében települt manőverszázadhoz látogatott, melynek valamennyi katonája légierős alakulatnál szolgál. A győri légvédelmi rakétások mellett az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH 86. Szolnok Helikopterbázis honvédjei járőröznek a horvát határ mentén.

Sipőcz Attila százados, századparancsnok jelentett a szolgálatellátás rendszeréről, az aktuális feladatokról, a felmerülő kihívásokról, majd az ÖHP parancsnokhelyettese személyesen is meggyőződhetett az állomány megfelelő munka- és életkörülményeiről.

1596008489