Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legjobb a legjobbak közt

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2016. szeptember 22. 17:34

Újra büszkén ünnepelhették a Magyar Honvédség kiválóságait a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima-díj átadó ünnepségen, Szolnokon, szeptember 16-án.

A katonákkal nap mint nap találkozó lakosság, valamint a város vezetése tiszteli és elismeri a Magyar Honvédség tagjainak munkáját és helytállását. Dr. Lits József, a megyei Prima-díj megalapítója, minden évben e rangos díj átadásával bizonyítja, hogy szívügyének érzi és elismeri a katonai hivatás, valamint az állomány megbecsülését.

1596020206

Az idei díjátadó gálaesten különösen nagy sikert könyvelhetett el a Magyar Honvédség. A vendégeket a Légierő Zenekar – Szolnok játéka köszöntötte, majd a közönség – a megyei vállalkozói díjazottak között – tapsolhatott az év helikopterszerelőjének az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis tisztjének, Juhász Péter századosnak, illetve az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred egyik különleges műveleti katonájának. Az MH Béketámogató és Kiképző Központban szolgáló Nagy Róbert őrnagy pedig az év oktatója címet érdemelte ki.

1596020206

A rendezvényen tiszteletbeli Prima-díjat kapott a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja, akik a közelmúltban, a  katonai ejtőernyős világbajnokságon, célbaugrásban első helyezést értek el. A díjat, valamint Györfi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész külön erre a célra készített „Ég és föld között" című alkotását Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Hischler Gábor zászlós, Gál Szabolcs őrmester, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós, valamint Ruszin Romulusz dandártábornok a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület elnöke vette át.

1596020206

Fotó: Csabai István