Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legyél te is 37-es!

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 4. 8:00

Július 9-13. között önvédelmi, július 23-28., illetve augusztus 6-11. között búvártematikájú honvédelmi táborokkal várja az érdeklődő fiatalokat az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Szentesen. A táborokba még lehet jelentkezni.

A honvédelmi táborok fő célkitűzése a hazafias és honvédelmi nevelés, az értékközvetítés és értékteremtés, a honvédség népszerűsítése és feladatainak bemutatása, a közösségformálás és a bajtársiasság eszmeiségének bemutatása, továbbá a pályaorientáció és a katonai pályára irányítás. A táborok programjában több katonás napirendi pont (például ébresztő, reggeli torna, tisztálkodás, körletrend-kialakítás, jelentések, alakzatban mozgás) is szerepel. Tartanak airsoft/paintball foglalkozásokat, a fiatalok megismerkednek az álcázási alapismeretekkel, túlélési és víztisztító technikákkal, emellett vannak különböző sportversenyek, éjszakai menetgyakorlatok és a tájékozódás elsajátítását célzó térképolvasási feladatok.

A táborokat szervező és vezető (táboroztató) szakembereket a Magyar Honvédség biztosítja. A jelentkezések és a tájékoztatás érdekében létrehozták a központi Honvédelmi tábor közösségi oldalt a Facebookon (facebook.com/honvedelmitabor), itt bővebb információkat is lehet találni a jelentkezés mikéntjéről.