Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lehetséges együttműködés a University of North Georgia intézményével

Szöveg: honvedelem.hu/uni-nke.hu |  2016. szeptember 13. 20:55

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre látogattak az amerikai University of North Georgia (UNG) képviselői szeptemberek elején, hogy a lehetséges együttműködési területekről tárgyaljanak dr. Kis Norbert továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettessel, valamint a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK), az Államtudományi és Közigazgatási Kar (ÁKK) és a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda képviselőivel.

http://uni-nke.hu/hirek/2016/09/08/lehetseges-egyuttmukodes-a-university-of-north-georgia-intezmenyevel
1596019815

A Georgia államban található egyetem több tudományterületen nyújt képzési programokat, többek között a hadtudományok, politikatudományok és nemzetközi kapcsolatok terén, amelyek számos lehetőséget nyújtanak a két intézmény közötti kapcsoltok kialakítására.

Az UNG képviselői elsősorban a kiberbiztonság és kibervédelem témában folytattak egyeztetést az NKE képviselőivel, így Anthony E. Fritchle nyugállományú alezredes, a Globális Kapcsolatok Központ társigazgatója mellett dr. Bryson Payne, a Kiberműveleti Oktatási Központ igazgatója tett látogatást az intézményben. A beszélgetések során felmerült az UNG részvétele a 2017 áprilisára tervezett nemzetközi kiberbiztonsági és kibervédelmi kurzusban, egy szimulációs gyakorlat formájában, amelyet az NKE szervez az Európai Biztonsági és Védelmi Akadémia (ESDC) keretein belül.

Az egyeztetések során a hallgatói és oktatói , illetve a szakmai gyakorlati csereprogramok merültek fel elsődleges együttműködési területként, amelyek nem kizárólag kadétokra, hanem civil hallgatókra is kiterjedhetnek. Miután a University of North Georgia katonai oktatási intézményként is működik, így a honvéd tisztjelölteket érintő együttműködések kiemelt területei lehetnek egy bilaterális megállapodásnak.

A delegáció tagjai elismerően nyilatkoztak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusairól, infrastruktúrájáról, illetve az intézmény által nyújtott képzésekről. A University of North Georgia képviselői jelentős érdeklődést mutattak a jövőbeni együttműködéssel kapcsolatban, így a sikeres tárgyalásokat követően aláírásra kerülhet egy együttműködési megállapodás a két intézmény között.

1596019815