Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelki támogatás a határon szolgálóknak

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2016. november 3. 9:21

Október utolsó vasárnapján istentiszteleten és szentmisén vettek részt az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében (MH AIAK) szolgáló katonák Hódmezővásárhelyen. 

1596022530

A rendszeresen – tehát az egyházi szokásoknak megfelelően minden vasárnap – megtartott Istentisztelet különlegességét ezúttal az adta, hogy a helyőrségi kápolnában megjelent gyülekezet előtt Dudás Ferenc hadnagy, református tábori lelkész megkeresztelte egy, az MH AIAK-ban szolgálatot teljesítő katona gyerekeit és családtagjait. A lelkész a prédikációjában említést tett a reformáció évfordulójáról is, hiszen Luther Márton közel ötszáz évvel ezelőtt, 1517. október 31-én szögezte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, amellyel kezdetét vette a reformáció.

1596022530

A határon szolgálatot teljesítő katonák lelki életének támogatásában Dudás Ferenc hadnagy mellett az október végi váltásban Markovics Milán Mór százados, katolikus tábori lelkész vett részt, aki a hódmezővásárhelyi belvárosi katolikus templomban megtartott szentmisén imádkozott a határon szolgálatot teljesítő katonákért és halottak napja alkalmából megemlékezett a harcokban elhunyt hősi áldozatokról is.

1596022530

Fotó: aszerző felvételei