Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztikai támogatás a diákolimpiához és a suli-íjászbajnoksághoz

Szöveg: Zsigmond Réka |  2014. június 24. 9:31

Június 21-én rendezték az idei diákolimpia és suli-íjászbajnokság döntőjét a mátyásföldi repülőtéren, az MH Anyagellátó Raktárbázis tőszomszédságában.

1595974272

A Magyar Íjász Szövetség a „Honvédelmi Kötelék"  tagjaként a honvédelem, a honvédelmi hagyományőrzés és képzés elkötelezett híve. A diákolimpia és suli-íjászbajnokság keretei között a fiatalok a sport mellett a honvédséget is megismerhetik.

A szombati családi rendezvény sikeréhez a Magyar Honvédség ezúttal logisztikai támogatással járult hozzá, amelyért feladatrendszeréből adódóan és a helyszín közelsége miatt az egyik logisztikai alakulat, az MH Anyagellátó Raktárbázis volt a felelős. A hagyományőrző színpadi családi programokhoz és a kézműves-foglalkozásokhoz szükséges áramot és folyóvizet a mátyásföldi katonák biztosították, valamint a verseny fáradalmai után a napi teljesítményért járó, jól megérdemelt ebédet, a babgulyást is ők főzték.

1595974273

A diákolimpián pályaíjászatban több korosztályban és kategóriában 7-től 18 éves korig több mint 200 ifjú íjász mérte össze tudását. A verseny mellett az íjászatot kedvelők a bemutató tereppályákon történelmi és 3D célokra is lőhettek. A kerületből kilátogatókat a XVI. kerületi önkormányzat szervezői is számos családi programmal várták. A színpadon többek között Buck Viktor, a „Tüzes ostoros" Három a magyar igazság című előadása, az Osztováta együttes gyerekeknek szóló koncertje, Szőke István előadása mellett népdalok és hagyományőrző játékok szórakoztatták a családokat.

1595974273

Fotók: a szerző felvételei