Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teljesítménytúra az egykori helyőrség emlékére

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. június 24. 10:36

Teljesítménytúrát szervez a Honvéd Nyugdíjas Klub sport- és túraszakága Szabadszállás és Kunadacs területén július 5-én. A jubileumi túrával arra emlékeznek, hogy idén tíz éve szűnt meg Szabadszállás katonai helyőrsége, az MH Alföldi Kiképző Központ. A jubileumi teljesítménytúra útvonala összeköti a helyőrség volt katonai objektumait, a katonai szervezetek által használt gyakorló- és lőtereket.

A Honvéd Nyugdíjas Klub idén kezdte el a Kiskőröstől Soltszentimrén át Izsákig kiépített sárga jelű turistaút fejlesztését. A túra tizenöt, huszonöt és harmincöt kilométeres távjain öt és kilencvenkilenc éves kor között bárki részt vehet.

Regisztrálni reggel 7.00 és 9.00 között lehet a starthelyen, a volt Gépjármű-technikai Honvéd Szakközépiskola épületében.

A teljesítménytúra nem verseny. A túrázóknak csak egy rugalmasan meghatározott szintidőn belül a meghatározott ellenőrzőpontokat kell teljesíteniük.
A túra a 07.15-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó után indul.

A résztvevők lendületéről az ellenőrzési pontokon felszolgált frissítő, gyümölcs, péksütemény, gyorsan felszívódó édesség gondoskodik, a célban citromos teát és zsíros kenyeret kapnak a beérkezők.