Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövészek között is a legjobbak

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta szakaszvezető |  2014. október 28. 14:04

Termékeny volt az október azon 39-esek számára, akiknek a szakmája egyben a hobbija is, ugyanis két rangos lőversenyen is kiemelkedő eredményeket értek el a katonák.

A Jászfelsőszentgyörgyön megrendezett 5 Fegyver Kupa Páros Szituációs Lőbajnokságon meghívásos versenyen két páros vett részt a Bocskai-dandártól. Ez a megmérettetés kifejezetten rendvédelmi és honvédelmi jellegű volt: bár nemcsak hivatásosok, hanem civilek is részt vettek rajta, a pályák speciálisan a rendvédelmi szervek tagjainak készültek. Többféle fegyvert kellett használni a verseny során, amelyekkel különböző szituációkban küzdötték le a célokat a résztvevők.

1595981435

A versenyzőknek mindig, mindent párban kellett csinálniuk. A feladatokat egy boríték kihúzásával kapták meg a kétfős csapatok: ebben a feladattal kapcsolatos fotókat helyezték el, amelyet csak a páros egyik tagja láthatott. Így neki kellett tájékoztatnia a társát arról, ki van a fényképen, meg kellett határozni a célt és annak elhelyezkedését. A célokat kispuskával küzdötték le a versenyzők. A Varga Gábor főhadnagy és Kis-Varga Gábor főtörzsőrmester alkotta páros amellett, hogy megnyerte a hivatásos kategóriát, a verseny abszolút győztese címet is megszerezte. Fenyves József főhadnagy és Petruska Sándor törzsőrmester párosa pedig a hivatásos kategória harmadik helyezettje lett.

1595981435

Október végén a NAV által szervezett járőrbajnokságon is képviseltették magukat a bocskais lövészek. Járőrbajnokság lévén itt már komplex feladatsort kellett végrehajtania a versenyzőknek. A gépjárműves ügyességi pályát követően az állóképességé volt a főszerep. Elsőként egy traktorgumi görgetésével „melegítettek be" a csapatok, majd ingafutás következett. Az állóképességi feladatok csúcsa a terepjáró-tolás volt, amikor egy két és fél tonnás járművet kellett 30 méterre eltolni a háromfős csapatoknak, de Herczeg Ákos hadnagy, Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester és Petruska Sándor törzsőrmester jól bírta a próbát. A lövészeten három pályát kellett teljesíteni, egy esetben kvázi kerítéslécek között történt a célzás, egy másik pálya pedig ajtónyitásos-mozgócélos volt. Végezetül a harmadik pályán fekvő helyzetben lőttek a versenyzők. A 39-esek ezen a versenyen is remekül teljesítettek, így abszolút második helyen végeztek.

1595981436

Nem ez volt az első eset és minden bizonnyal nem is az utolsó, hogy a bocskais lövészek ilyen kiváló eredményeket értek el rangos megmérettetéseken. Legutóbb például a Szentgyörgyi Légicsata elnevezésű szituációs pisztoly lőversenyről tértek haza számos éremmel a 39-esek. Gratulálunk a versenyzőknek! Szép volt, fiúk!

Fotó:www.hrse.eu, magánarchívum

Címkéklövész