Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mága Zoltán kápráztatta el a közönséget a gálaesten

Szöveg: Kovács Dániel |  2013. december 22. 7:04

Ebben az évben utoljára – immár negyedik alkalommal – rendezte meg hagyományos helyőrségi gálaestjét az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár. A már hagyománynak számító rendezvény vendége ezúttal a világhírű hegedűművész, Mága Zoltán volt.

Ezen az estén ismét megtelt érdeklődőkkel a Honvéd Kulturális Központ  színházterme. A hazánkban és külföldön is egyaránt elismert Mága Zoltán – aki nem először, és a tervek szerint nem is utoljára adott elő ezen a helyen – ismét többféle stílust vegyített közel két órás műsorában.

Bekerült a programba Mozart G-mol szimfóniája, méghozzá saját, egyedi, modernizált feldolgozásában csendült fel a jól ismert dallam. Játszott olyan, a magyar népművészet terén klasszikusnak számító dalt, mint az Elindultam szép hazámból, melynek szomorú hangulatát mesterien keltette életre hegedűje segítségével a művész.

1595964666
A népszerű hegedűművész, Mága Zoltán lépett fel a Budapest helyőrség dandár gálaestjén

Mága Zoltán elárulta: bár sokszor lépett fel nagy sikerrel külföldön, számára az a legfontosabb, hogy itthon, a magyar közönség előtt játsszon. A műsorban szerepet kapott a zeneakadémia két fiatal, tehetséges növendéke, akik amellett, hogy zenei kíséretet adtak, önállóan játszották el a jól ismert Time to say goodby című dalt. A zenei blokk utolsó száma a híres, és a zenekarok által is szívesen játszott Vittorio Monti Monti csárdás című darabja volt.

A műsor zárógondolataként a művész azt mondta, az újesztendőnek, a 2014-es évnek az összefogásról kell szólnia, ennek jegyében készül újévi koncertjére is, amelyen többek között fellép az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara is a Budapest Sportarénában.

1595964666
Nagysikerű koncertet adott

Fotó: Szabó Lajos zászlós

Címkékkultúra