Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas hegyek között – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. november 8. 13:41

Az afganisztáni misszióra történő felkészülés keretében magashegyi harcászati repülőkiképzésen vettek részt a szolnoki szállítóhelikopter-zászlóalj pilótái, fedélzeti technikusai és műszaki katonái a horvátországi Zadarban.

1596040905
Mint azt Kovács Krisztián alezredestől, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis Rubik szállítóhelikopter-zászlóaljának parancsnokától megtudtuk, több évre visszatekintő kiképzéssorozatról van szó, amelybe mindig igyekeznek beépíteni a legfrissebb afganisztáni tapasztalatokat.

– A 311. Afganisztáni Expedíciós Repülőszázad cseh parancsnok vezetésével, amerikai, cseh, horvát, szlovák és magyar katonákkal hajt végre kiképzési, mentorálási és tanácsadási feladatokat Kabulban. A misszióba indulást megelőzően a többnemzeti állomány közös tréningen vesz részt. Ennek első fázisa immár évek óta a csehországi Ostravában megtartott szimulátoros felkészítés, amelyet a zadari (harcászati környezetbe helyezett) magashegyi repülőkiképzés követ; ezek, mint mindig, ezúttal is szervesen egymásra épültek – jegyzi meg az alezredes, majd hozzáteszi: Zadarban az amerikaiak nem képviseltették magukat, a kiképzés tematikájának kidolgozásában viszont részt vettek.


(További részletek a Magyar Honvéd magazin november 10-én, pénteken megjelenő számában!)