Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas rangú vendég a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban

Szöveg: Szilárd Antónia |  2013. április 10. 11:17

A NATO norfolki Transzformációs Parancsnokságának (ACT) törzsfőnöke, Tony Johnstone-Burt altengernagy európai körútja részeként április 9-én, kedden ellátogatott a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központba. Rövid magyarországi tartózkodása során fogadta továbbá a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes, dr. Orosz Zoltán altábornagy.

1595952089

Hivatalos programja részeként az ACT törzsfőnöke találkozott dr. Kopcsó István ezredessel, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) igazgatójával, aki tájékoztatta a vendéget a négy évvel ezelőtt létrejött és azóta sikeresen működő központ tevékenységéről, valamint az előtte álló feladatokról az aktuális NATO- és EU-irányelvek tükrében. Szóba került továbbá az ACT és a kiválósági központok közötti együttműködés és koordináció hatékonyságának növelése.

Johnstone-Burt altengernagy kiemelte, hogy a szövetség műveleteinek egészségügyi biztosításához a budapesti székhelyű, a NATO hét tagállama által működtetett központ egyfajta oktató- és információs bázisként nagyban hozzájárul.

A megbeszélés során a központ igazgatója tájékoztatta Johnstone-Burt altengernagyot arról, hogy a NATO KEKK várhatóan a közeljövőben újabb tagokkal bővül, hiszen folyamatban van az Egyesült Államok és Nagy-Britannia központhoz történő csatlakozása, illetve más országok is érdeklődnek a központ tevékenységei iránt.

1595952089