Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-szerb tapasztalatcsere Budapesten

Szöveg: Vaszily Judit főtörzsőrmester |  2014. október 15. 21:30

A szerb vezérkar Doktrinális Főnökségének képviselői látogatták látogattak el október 8-9-én az MH Kiképzési és Doktrinális Központba (MH KDK), hogy közös szakmai területük aktuális kérdéseiről tanácskozzanak.

1595980827

A szerb delegációt Nosza Vilmos ezredes, a központ Doktrinális és Szabályzatfejlesztő Osztályának osztályvezetője fogadta. A kétnapos program célja a két központ közötti kapcsolatépítés volt, hogy a későbbiekben is hatékonyan segíthessék egymás szakmai munkáját.

A szerb partnerek egy munkaértekezleten tájékozódtak a Magyar Honvédség szintű műveleti szabványosítási és terminológiai tevékenységekről. A magyar résztvevők bemutatták a Doktrinális Koncepció Fejlesztési Osztályt, és a nagy érdeklődést kiváltó tudományos kutatóműhelyt is, de felvetődött a katonai tudományos kutatások eredményeinek kölcsönös cseréje, felhasználása, illetve publikálás lehetőségének kölcsönös biztosítása is.

1595980827

A szerb vezérkar Doktrinális Főnökségének munkatársai is bemutatták működésüket. A tájékoztatóból egyebek mellett az is kiderült, hogy a Szerb Köztársaság fontos hangsúlyt fektet nemzeti hadserege sajátosságainak megőrzésére.

1595980828


Fotó: Krasznai-Nehrebereczky Mária