Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már másodszor!

Szöveg: Baráth Mária |  2016. december 10. 12:05

Ünnepélyes keretek között 39 közkatona tette le a katonai esküt Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél december 9-én.

1596024375

A szentesi alakulatnál 2004 óta nem volt alapkiképzés, ezért is különleges, hogy idén már második alkalommal is sor került erre a jeles eseményre a szentesi laktanyában.

A rendezvényen – mások mellett – részt vett Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, Gangler László ezredes, az MH Pápa Repülőtér parancsnoka, valamint Huszár Ferenc alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár törzsfőnök-helyettese.

1596024375

„Az, amire ma fogadalmat tettek, kívánom, soha ne következzen be. De ösztönözze önöket arra, hogy minél több tudást, képességet sajátítsanak el a jövőben katonai pályafutásuk során, melyek – ha mégis szükség lenne rájuk – képessé tegyék önöket fogadalmuk megtartására. Az ehhez szükséges alapokat elsajátították az elmúlt tíz hét során, erről tanúskodik az a tény, hogy a megszerzett ismeretekből eredményes vizsgát tettek, s melynek köszönhetően most itt állhattak és esküt tettek elöljáróik, bajtársaik és szeretteik színe előtt, akik mindvégig azon fáradoztak, hogy ez az eredmény minél jobb legyen. Ezért mindenképpen köszönet illeti meg őket" – mondta köszöntőjében Kaszanyi Sándor alezredes, az alakulat megbízott parancsnokhelyettese.

1596024375

A most esküt tett katonák három alakulathoz kerülnek beosztásba: az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez, az MH Pápa Bázisrepülőtérhez valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi kikülönített szervezeti eleméhez.

Miközben Túri István közkatona előmondta az eskü szövegét, a hozzátartozók közül nagyon sokan meghatódtak, látván gyermeküket, aki élete egy fontos állomásához érkezett azzal a döntéssel, hogy a honvédség soraiba lépett.

1596024375

Fotó: Hevesi Anett és Szentesi Gyors