Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Márciusi tél

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 19. 5:48

A szélsőséges időjárási körülmények okozta veszélyhelyzet kezelésében a Magyar Honvédség március 17-én és 18-án, hét helyszínen látott el folyamatos készenlétet a személy- és vagyonmentés érdekében. Eddig több mint 100 katona 37 technikai eszközzel vett részt a mentési feladatokban. A kutató-mentő helikopterek mellett azok a lánctalpas járművek (PTSZ-ek) is készenlétben állnak, amelyeket a KEHOP Európai Uniós projekt keretében a közelmúltban újított fel és szerzett be a Magyar Honvédség.

1599183713
A honvédség – a debreceni helyőrségből – 8 csoportot indított útnak, hogy Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerekes és lánctalpas eszközökkel, a társszervekkel együttműködve a bajba jutott állampolgárokat segítse.

A magyar katonák eddig 6 helyszínen 11 alkalommal segédkeztek különböző közúti mentésben. A szakemberek Látókép térségében az áramszolgáltatás helyreállításához kérték a honvédség segítségét, mivel a helyszínt csak a katonai terepjárók segítségével tudták megközelíteni.

A magyar emberek továbbra is minden körülmények között számíthatnak a katonák segítségére, akik az állampolgárok védelmét szolgálva állnak készenlétben a keleti országrész különböző pontjain.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

1599183713
Fotó: Tischler Zoltán