Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Második hely a világkupa-sorozat utolsó állomásán

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Csajbók Róbert |  2019. október 1. 7:01

A második helyet szerezte meg a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a célbaugró világkupa-sorozat utolsó állomásán, amit szeptember 27-29. között rendeztek meg a svájci Locarnóban.

1596069312

A verseny során a magyar csapat ugyanannyi hibacentimétert szerzett, mint a cseh és a német válogatott, így állhatott fel a dobogó második fokára. A locarnói versenyt ezúttal a fehéroroszok nyerték. Az egyéni versenyben Varga Tamás zászlós – aki az MH 86. Szolnok Helikopterbázis katonája – a harmadik helyen végzett.

A svájci második helyezéssel, valamint a világkupa-sorozatban egész évben nyújtott kiemelkedő teljesítménnyel a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja az összetett versenyben a harmadik helyet szerezte meg. Mindez rendkívül bíztató a hamarosan kezdődő, Kínában megrendezendő 7. Katonai Világjátékok előtt.

1596069313

„A locarnói hétvégén elért eredmény – akárcsak az egész világkupa-sorozatban nyújtott forma – nagyon jó teljesítmény a csapattól. Külön kiemelném Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlóst, aki az év folyamán sérüléssel küszködve is kiváló teljesítményt nyújtott és húzóembere volt a válogatottnak. Remélem megmarad ez a lendület Wuhanban is, és a katonai világjátékokon is fel tudunk állni a dobogóra" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Bánszki Tamás százados, a csapat edzője és első ugrója.

1596069313