Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Másodszor rendeznek összhaderőnemi vezető altiszti tanfolyamot

Szöveg: Soós Lajos törzszászlós |  2014. szeptember 9. 15:00

Szeptember elsején – immár második alkalommal – kezdődött meg az összhaderőnemi vezető altiszti tanfolyam Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

1595978466

A tanfolyamra érkezett rangidős vezénylő zászlósokat Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntötte.

A kurzus zászlósi, törzszászlósi rendfokozatú, egység illetve zászlóalj szinten szolgálatot teljesítő, nagy tapasztalattal rendelkező vezénylő zászlósokból áll. A Magyar Honvédség képzési rendszerében ez a tanfolyam biztosítja a legmagasabb szintű szakmai végzettséget az altisztek számára.

1595978466

A rangidős altiszteket meglátogatta Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa is, aki hangsúlyozta a tanfolyam fontosságát és megfogalmazta a résztvevőkkel szembeni elvárásait is. 

A képzés célja, hogy a résztvevők a megszerzett tudás birtokában képesek legyenek helytállni a katonai műveletek alapvető fajtáiban a különböző kulcsfontosságú altiszti beosztásokban és alkalmassá váljanak a beosztott altiszteket illetve a legénységi állományú katonákat motiválni, róluk felelősséggel gondoskodni, parancsnokaikat, vezetőiket szakszerűen támogatni.

1595978466