Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mazsorettek a Stefánián

Szöveg: honvedelem.hu / MH BHD |  2015. október 11. 12:04

A napokban immár negyedik alkalommal rendezték meg a „Stefánia” Országos Mazsorett Fesztivált Budapesten, a Stefánia Palota- Honvéd Kulturális Központ színháztermében. A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetséggel közösen szervezett megmérettetésen nyolc város – Budapest, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Kapuvár, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza és Törökbálint – képviseltette magát.

1596002161

A színpadon és az intézmény udvarán mintegy 150 főnyi gyermek készülődött, hogy elbűvölje a nézőket. A csoportok koreográfiái és lelkesedésük magával ragadta a közönséget is. Bár a fellépő gyermekek számára igen komoly megmérettetés volt a bemutató, látványos fellépésüknek hála szüleik és a nézők egy csodálatos zenés-táncos tablón keresztül léphettek be a mazsorettek világába.

1596002162

A mazsorettek mellett a rendezvény másik kiemelt fellépője a Szentendrei Helyőrség Zenekara volt – Rixer Krisztián őrnagy vezényletével. Zenéjük, kiállásuk méltó hangulatot varázsolt a központ falai között zajló megmérettetéshez.

A rendezvény fővédnöke, Baráth Ernő ezredes – az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott parancsnoka- a fesztivál zárásaként büszkén nyújtotta át a Stefánia Vándorkupát a délután legjobbjának: a Debreceni Majorette Együttes „Bambi" csoportja 1 évig tudhatja magáénak e díjat.

1596002162

Fotó: MH BHD KRI

Címkékkultúra