Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mediterrán életérzés

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2019. május 31. 9:31

Dr. Ács Tihamér nyugállományú orvos ezredes festményeiből nyílt tárlat Mediterrán tájakon címmel május 28-án, a budapesti Honvéd Kulturális Központban.

1599203506
A kiállítást Vágó Zoltán festőművész nyitotta meg, aki már tíz éve tanára „Ács doktornak" a Picasso Festőklubban. Közös munkájukról szólva kiemelte: „Nem elég látnunk a képeket, néznünk kell, és észre vennünk a szépséget!" A megnyitó után Békés Attila mandolinművész varázsolt megfelelő muzsikát a képekhez. A huszonkét képből álló, magával ragadó hangulatú tárlatra már a nyitó nap délutánján sokan voltak kíváncsiak. A vásznakon megjelenő szikrázóan kék égbolt, ragyogó napsütés és a mediterrán tájak mindenkit lenyűgöztek.

1599203506
Dr. Ács Tihamér 2007-ben határozta el, hogy orvosi hivatása mellett a festészetben is kipróbálja magát. Az elmúlt évek során közel négyszáz olajfestményt készített, stílusában – kedvenc alkotója, Vincent Van Gogh hatására – az impresszionizmus kerül előtérbe. A Mediterráneumról már nem ez az első kiállítása, korábban Egy csepp Toscana és Barangolás Provance-ban címmel mutatta meg alkotásait.

A tárlatot június 20-ig csodálhatják meg az érdeklődők a Caffé Galériában.

1599203507
A szerző felvételei

Címkékkiállítás