Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megállapodás a hatékonyságért

Szöveg: Kovács Dániel |  2013. január 22. 13:01

Együttműködési megállapodást írt alá az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a HONVÉD Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár. A szerződés célja a pénztár taglétszámának növelése, a tagok magas színvonalú tájékoztatása, illetve az öngondoskodásra ösztönzés.

1595948124

Az együttműködés nem új keletű, az országos lefedettséggel rendelkező szervezetek feladatkörükből adódóan bizonyos területeken összekapcsolódnak. Az MH HKNYP a honvédség „kapuja", hiszen minden szervezeti egységhez vezető út itt kezdődik, és a kilépőkről is a parancsnokság gondoskodik. Az érdeklődők egyéni és szervezeti szempontok alapján is tájékoztatást kapnak többek között a nyugdíjpénztár előnyeiről is – mondta Vanyur Tibor mérnök ezredes, parancsnok, aki irodájában fogadta a pénztár részéről Póda Jenő ügyvezető igazgatót és Jáger Tibor pénztári megbízottat.

A szerződés aláírása után Póda Jenő mondott rövid beszédet, amelyben kiemelte, hogy a pénztár munkájában nagy és jelentőségteljes lépés a nyitás a közszféra felé, ami magasabb szintre emeli a korábbi együttműködést. „A fegyveres erők tagjai számára pénzügyi szolgáltatást nyújtani, befektetéseiket kezelni a szokásosnál is nagyobb figyelmet és felelősségteljes hozzáállást igénylő munka" − mondta a közel negyvenezer ember befektetését kezelő szervezet igazgatója. Fontos, hogy az új belépők megfelelő tájékoztatást kaphassanak és jó döntést hozhassanak jövőjüket illetően. A Honvéd nyugdíjpénztári tagságnak számos előnye van, amelyeket most, a nyitás keretében már nemcsak az egyenruhások, hanem a közszolgálatban dolgozó kormánytisztviselők, közalkalmazottak, az állami többségi tulajdonban lévő vállalatok alkalmazottai is élvezhetnek. „Ez egy nagyon széles merítési bázis" − tette hozzá az igazgató.

1595948125

Póda Jenő elmondta: mindez azért előnyös a pénztárnak és a befektetőknek egyaránt, mert a magasabb taglétszám kisebb fajlagos költséggel jár együtt, illetve a nagyobb kezelt vagyon biztonságot nyújt a pénzügyi piacon, egész más portfóliót lehet összeállítani, ami eredményesebb munkát tesz lehetővé. Vagyis mindkét fél érdeke a nyitás. „Fontos, hogy ki-ki személy szerint azokat a döntéseket meg tudja hozni, amelyekkel nyugdíjas éveit biztosítani tudja; ehhez nyújtunk mi biztonságos, eredményes keretet" − mondta.

Fotók: Tóth László