Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés a Kossuth-laktanyában

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy |  2018. július 27. 17:14

Katonák és civilek emlékeztek meg az 1994. július 25-ei aknavetőcső-robbanás miatt elhunyt Kránitz Antal posztumusz őrnagyról és társairól a várpalotai Kossuth-laktanyában és a Bakonykúti Kiképzőbázison.

1599190911
Az MH Bakony Harckiképző Központ törzsfőnöke, Pálmai Árpád alezredes mondott beszédet Kránitz Antal posztumusz őrnagy emlékhelyénél. Az alezredes felidézte a megemlékezésen a hősi halott honvédtiszt életpályájának főbb szakaszait és a tragikus baleset napját. Koszorút helyezett el Várpalota önkormányzata, a Várpalotai Rendőrkapitányság, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Bányászhagyományok Ápolásáért Egyesülete és a Palotai Turul Társaság.

1599190912
A megemlékezés következő helyszíne a Bakonykúti Kiképzőbázis volt, ahol Vörös László Lajosné nyugállományú ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) alelnöke beszédében kiemelte: „Mi túlélők csak egyet tehetünk: mindent elkövetünk, hogy békeidőben, szolgálatteljesítés közben ne következhessen be ilyen halál."

1599190912
Az utóbbi években hagyománnyá alakult, hogy közösen emlékezik meg a harckiképző központ, civil szervezetek és a jogfolytonos Vitézi Rend állománya. A megemlékezést dr. Buzási István, a Bányászhagyományok Ápolásáért Egyesület elnöke zárta a vitéz Csörgey Károly emlékoszlopnál.

1599190912
Fotó: Pintér László