Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megépült a tábor

Szöveg: Bán Nikolett hadnagy |  2013. július 9. 9:45

Megépült a HM Katolikus Tábori Püspökség zalavári gyerektábora, amely idén immár tizedik alkalommal nyitja meg kapuit a Magyar Honvédségnél és a Honvédelmi Minisztériumban szolgáló és dolgozó katona- és közalkalmazott szülők gyermekei részére.

1595956837

Idén is hagyományosan az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái építettek sátortábort Zalaváron. Július 4-én a hajnali órákban 45 fővel indult útnak a kaposvári alakulat szállító zászlóaljának előkészítő részlege és a gépjárművekre málházott anyagok.

Mondhatni, rutinos csapat kerekedett fel, hiszen sokan részt vettek már a tábor építésében és bontásában az elmúlt években. Éppen emiatt már mindenki jól tudta, hogy pontosan milyen feladata van. Rövid időn belül hálókörletek, étkező- és előkészítő sátrak sorakoztak a zalavári katolikus templom árnyékában. Délután 4 órára az összes palló, sátor, tábori ágy és asztal a helyén volt.

1595956837

A Tábori Püspökség képviseletében Kálinger Roland százados, vagy ahogy mindenki ismeri, „Rozsé atya" vette át a tábort és köszönte meg a munkát.

A tábort építő katonák a turnus végén, július 17-én kezdik meg a tábori kellékek hazatelepítését a kaposvári helyőrségbe. 

1595956837

Fotó: a szerző felvételei