Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megfelelnek a kihívásoknak

Szöveg: Antal Ferenc |  2015. november 16. 14:50

Fennállásának 65. évfordulóját ünnepelte a Katonai Pénzügyi Szolgálat november 16-án, hétfőn, a Honvéd Kulturális Központ – Stefánia Palota színháztermében. Az ünnepi állománygyűlésen részt vett és elismeréseket adott át Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is.

1596003998

Az ünnepség kezdetén felolvasták dr. Simicskó István és dr. Benkő Tibor vezérezredes köszöntőjét. A levélben a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök rámutatott arra a magas szintű szakmai munkára, amellyel a pénzügyi szolgálat megalapozta a néhány éve átalakított csapatpénzügyek és a felső szintű gazdálkodási rendszer sikeres működését. Elhangzott: a védelmi gazdálkodási rendszer átalakításában és a szervezeti struktúrák hatékonyabbá tételében is komoly eredményeket sikerült elérni az utóbbi években. Ennek révén a katonai pénzügy a Magyar Honvédség integráns része lett. ,,Az idei évben a migrációs helyzet kezelése is kiemelt feladatot jelentett a Magyar Honvédség, azon belül a pénzügyi szolgálat részére is. A joganyag gyors feldolgozásával és az informatikai háttér naprakésszé tételével, a pénzügyi ellátás zavartalan biztosításával mindezen feladatok sikeréhez járultak hozzá" – írták.

1596003998

Nagy Zoltán főigazgató, a HM Védelemgazdasági Hivatal vezetője ünnepi beszédében felidézte a pénzügyi biztosítás elmúlt évszázadainak legfontosabb állomásait. Mint mondta, a katonai szervezetek gazdálkodási, pénzügyi ellátása szinte egyidős a magyar honvédelemmel és döntő tényezője a sikeres katonai tevékenységeknek ma is. ,,Visszatekintve az elmúlt évekre, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nehéz, verejtékes munkával, de önökkel, aktív és nyugállományba vonult kollégáinkkal együtt egy olyan szervezeti kultúrát szolgálunk, amely a múltban és a jövőben is garancia arra, hogy képesek legyünk megfelelni az előttünk álló kihívásoknak" – mondta.

Az ünnepi beszédeket követően a HM Védelemgazdasági Hivatal csapatzászlajára felkerült a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által adományozott zászlószalag.

1596003998

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária