Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a jövő évi tervezés

Szöveg: Markovics Zita hadnagy |  2015. szeptember 8. 14:32

A tervezés mechanizmusának egységes értelmezéséről tartottak értekezletet szeptember 8-án, kedden délelőtt a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében.

A konferenciateremben minden tervezésért felelős szervezeti egység képviseltette magát: három hónap feszített munka kezdődik, amelynek eredményeként elkészül a Honvédelmi Minisztérium (HM) egy évre szóló munkaterve.

1595999768

Megnyitójában dr. Kádár Pál dandártábornok, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztályának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a munkatervezés folyamatában ki kell küszöbölni az egymásnak ellentmondó vagy szükségtelenül párhuzamosan futó feladatokat, minimalizálni kell a bürokratikus elemeket és növelni a végrehajtás hatékonyságát.
A most kezdődő és december 31-ig tartó tervezési folyamat végére egységes minisztériumi terv születik, amelynek nagy jelentősége van a szervezet működésének tekintetében. Ez határozza meg ugyanis a minisztérium 2016. évi fő feladatait, és ad iránymutatást a 2017-2018-as év főbb tevékenységei vonatkozásában.

„A munkaterv nem egyszerűen egy adathalmaz, hanem a vezetés eszköze, az elöljárói döntések és feladatszabások katalógusa, amelyek összehangolása és egymásra épülő végrehajtása az ágazat eredményes működésének egyik záloga. Ne felejtsék el, tervet nem azért készítünk, hogy legyen, hanem azért, hogy segítse a döntés-előkészítést és a végrehajtást" – mondta dr. Kádár Pál dandártábornok.

1595999768

A kormányzati stratégiai irányításról szóló kormányrendelet értelmében a tárcáknak minden év december 31-ig kell előkészíteni az intézkedési és erőforrás-felhasználási, rövid távú munkatervet, amely tartalmazza a honvédelem rendszerének átfogó stratégiai céljait valamint a szakpolitikai programot.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária