Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdték az évet a karatésok

Szöveg: Antal Ferenc |  2016. január 18. 15:00

Évadnyitó és évértékelő ülést tartott a Magyar Karate Szakszövetség január 15-én, pénteken Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A rendezvényen jutalmazták az előző évben kimagaslóan teljesített versenyzőket, edzőket, karatésokat.

1596007264

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke nyitóbeszédében értékelte a 2015-ös esztendő legkiemelkedőbb – szövetséget érintő – eseményeit, külön kitérve a Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága, valamint a Magyar Diáksport Szövetség együttműködésében elindult A Sport Legyen a Tied! elnevezésű programra, amelynek kiemelt célja az ifjúság sportolási hajlandóságának növelése. A 2015 tavaszán beindult program értelmében a karate legfontosabb feladata a társadalom számára hasznos tulajdonságok – mint a tisztelet, a fegyelem, a kitartás, a szorgalom, az akaraterő – fejlesztése, amelyek kiemelt szerepet töltenek be a fiatalok sportos életmódra és életre nevelésében.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a küzdősportok jellemformáló erejére utalva kijelentette: az elmúlt esztendőkben több mint százezerrel nőtt az igazolt sportolói létszám, ami azt mutatja, hogy a magyar társadalom egyre szélesebb körben ismeri el a sportok, ezen belül a küzdősportok és harcművészetek értékeit. „Célunk az, hogy tovább erősítjük az amúgy is meglévő jó kapcsolatot a karate és a katonák között, felépítsünk egy olyan rendszert, amelyben a küzdősportok minél szélesebb körben vannak jelen a katonák életében" – fogalmazott a tárcavezető.

1596007264

Hozzátette: a tervek közt szerepel a Budapest Honvéd Sportegyesület küzdősportos szakágainak megerősítése, majd országos viszonylatban regionálisan létrehozott küzdősportközpontok, lövészklubok, vívóközpontok létrehozása, amelyek segítségével a fiatalok bekapcsolódhatnak a magyar társadalom és a haza védelmének ügyébe.

A honvédelmi miniszter végezetül az értékközösség ápolását és megőrzését, valamint ezen értékek közvetítését kérte a jelenlévőktől. 

1596007265

Fotó: Tóth László