Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megvédjük a schengeni határokat

Szöveg: Snoj Péter |  2015. november 19. 14:43

Fel kell készülnünk, mert óriási mértékű civilizációs és kulturális változások jöhetnek – fogalmazott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Keresztény Civil Szervezetek 12. Országos Fórumán tartott beszédében november 19-én, az Országházban.

1596004241

A honvédelmi tárcavezető a napjainkban is zajló menekültáradat kapcsán tartott előadást.

Mint elmondta, míg 2012-ben 6 390 migráns érkezett hazánkba, addig idén már 400 ezren lépték át Magyarország határát. A váratlan és megoldásra váró helyzet kapcsán dr. Simicskó István elmondta: Európa problémájára a korlátlan migráció nem lehet megoldás. Hozzátette, hogy az Európai Unió látszólag még mindig nem ismeri fel a kockázat mértékét, a közelmúltban történt párizsi tragédia ellenére sem. Mint fogalmazott, igenis megnövekedett a fenyegetettség, hiszen sokáig bármiféle kontroll nélkül léphettek be Európába terroristák is.

„Természetesen ebben a helyzetben nagyon nagy szerepe van a Magyar Honvédségnek. Fontos volt, hogy katonáink rendőreinket támogatva kint legyenek a határon, és megépítsük a Biztonsági Határzárat. Ez fizikai védelmet jelent hazánk és az Európai Unió számára is, hiszen a schengeni határt is védelmezzük."

A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy jelenleg is 5 600 magyar katona teljesít szolgálatot hazánk déli határszakaszain.

Simicskó István elmondta: a jelenlegi helyzet a nehézségek mellett lehetőséget is biztosít a Magyar Honvédség és a rendőrség együttműködésére, illetve nemzetközi kapcsolatainkat is erősíthetjük a Visegrádi Négyek országaival.

1596004242

Fotó: Tóth László